Content voor Ingelogde Gebruikers

Sam Ace maakt bliksemcarrière als dj

Zijderveld/IJsselstein • Sam Ace brak in 2019 door als vrouwelijke dj en veroverde de harten van tienduizenden Mexicaanse jongeren.

“Ik kan het nog steeds niet geloven”, zegt de 17-jarige VWO-scholiere. Ze heet eigenlijk Sigrid van den Bosch en werd geboren en groeide op in Zijderveld. Tegenwoordig woont ze in IJsselstein. “Een jaar geleden kende niemand mij nog en inmiddels heb ik 4600 volgers op Instagram.”

Sigrid leidde tot voor kort een vrij normaal leven. Niks bijzonders op het eerste gezicht. Maar vergis je niet. Op het podium laat ze haar ware gezicht zien. Ze is sportief, stoer en altijd vrolijk en verovert stormenderhand het festivalpubliek. “Tijdens een set weet zij te inspireren door haar ontdekkingsreis in de muziek met haar fans te delen”, zo wordt ze geprezen door haar management.

Draaitafeltje
Sigrid heeft haar hele leven lang al een passie gehad voor de muziek. “Ik had thuis in Zijderveld boven op m’n kamertje een klein draaitafeltje staan. Urenlang heb ik daar op geoefend. M’n eerste optredens waren gewoon bij feestjes en op terrassen hier in de buurt van Utrecht. Het is daarna allemaal heel snel gegaan. een rollercoaster. Elke keer werd ik weer teruggevraagd.”

Ze brak dit jaar door op festivals als La Musica op het festivalterrein Klein Scheveningen in Lopikerwaard, op slechts een paar kilometer afstand van haar woonplaats. Maar ze was dit jaar ook al te zien op het festival Dreamvillage in Bravel/Breda en tijdens de winterse Dutchweek in een bekend Duits sneeuwoord.

Sigrid had bij die eerste optredens op terrasjes niet durven dromen dat ze een half jaar later zou draaien op het Dreamfields Festival in Mexico. En nog wel als openingsact op de MainStage, waar ook grote namen als Martin Garrix, Lost Frequencies, Julian Jorden, Sunnery James & Ryan Marciano optraden.

Magisch
Eigenlijk is Sam Ace een doodnormale jonge meid, zelfs een tikkeltje bescheiden. “Maar zodra ik achter de booth kruip gebeurt er iets. Dan gaat de knop om, letterlijk en figuurlijk.” Dan ontpopt Sigrid zich tot een echte Power Girl, die exact aanvoelt wat de festivaljeugd van tegenwoordig nodig heeft. “Dat is iets magisch”, zegt ze. “Ik probeer heel erg m’n energie over te brengen en daarbij een vette sfeer neer te zetten. Op het podium ben ik heel enthousiast. Ik kijk naar het publiek, ik vind het tof om momentum te creëren en mensen met een fijne herinnering naar huis te laten gaan.”

Maar het is zeker niet makkelijk. “Je moet als dj heel goed weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Als je niet de juiste snaar weet te raken, loop je het risico dat je voor een leeg veld staat te draaien. Natuurlijk: voordat je begint ben ik best wel even een beetje zenuwachtig. Maar zodra de schuiven van de deck open gaan is dat helemaal weg. Die eerste minuten is het nog wel even aftasten. Maar op een zeker moment heb je beet en dan is het een kwestie van ‘gaan en vasthouden’.” Dreamfields in Mexico was tot nu toe de allermooiste ervaring in haar nog jonge leventje. “Ik had me natuurlijk goed voorbereid en geprobeerd me in te leven in wat de Mexicanen tof vinden. Ik heb gekozen voor een mix van house, tech house en een beetje commercieel. Maar steeds vanuit de sfeer. Het was amazing: de bijna 50.000 jongeren gingen helemaal uit hun dak. In Mexico zijn er nog niet zoveel van dit soort festivals. De Mexicanen zijn dus nog niet zoveel gewend. Maar alles wat ik draai vinden ze helemaal geweldig.”

Ambitie
Sigrid vindt het bijzonder dat ze zoveel succes heeft als vrouwelijke dj. “Ik ben natuurlijk een grote fan van bijvoorbeeld Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix. Zij hebben echt iets veranderd in de muziekindustrie. Maar helaas zijn er maar weinig vrouwelijke voorbeelden. Vrouwen hebben misschien te weinig ambitie. Ik hoop dat dat gaat veranderen.”

Inmiddels heeft Sam Ace een grote schare fans. “Als je op grote festivals staat, dan valt dat natuurlijk op. Op Facebook en Instagram heb ik inmiddels veel volgers. Ook heel veel fans uit Mexico. Fantastisch.”

Als alles zo doorgaat, wacht haar een mooie toekomst. “Ik blijf veel oefenen, ik wil vernieuwend blijven. Dan hoop ik ook te gaan spelen op festivals in de buurt of bij clubs in bijvoorbeeld Utrecht. Maar voorlopig moet ik er ook nog voor zorgen dat ik komend jaar slaag voor het VWO.”

Dick Aanen,

Het Kontakt, december 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven